Bhaye Pragat Kripala Din Dayala Lyrics (भए प्रगट कृपाला दीनदयाला): राम नवमी के शुभ अवसर पर जरूर पढ़ी जाती है भगवान राम की ये स्तुति

Ram Stuti- Bhaye Pragat Kripala Din Dayala Lyrics (भए प्रगट कृपाला दीनदयाला): 'भए प्रगट कृपाला, दीन दयाला स्तुति' जो रामचरितमानस के बालकांड में है ये विशेष रूप से राम नवमी के अवसर पर पढ़ी जाती है। इस स्तुति को पढ़ने के लिए सुबह का समय बेहद शुभ माना जाता है। यहां आप देखेंगे इस राम स्तुति के लिरिक्स।

ram stuti

Bhaye Pragat Kripala Din Dayala Lyrics (भए प्रगट कृपाला दीनदयाला)

Bhaye Pragat Kripala Din Dayala Lyrics (भए प्रगट कृपाला दीनदयाला): श्री रामअवतार स्तुति, भगवान श्री रामचंद्र के धरती पर आगमन की एक सुंदर अनुभूति कराती है। ये स्तुति नवजात शिशु बधाई, सोहर, जन्मदिन जैसे अवसरों पर विशेष रूप से गाई जाती है। इस स्तुति को सुनने मात्र से ही प्रभु श्रीराम के भक्तों के सारे दुख-दर्द दूर हो जाते हैं और आत्मविश्वास में वृद्धि होती है। 6 अप्रैल को राम नवमी के शुभ अवसर पर भी ये स्तुति जरूर पढ़नी चाहिए।

Ram Navami Puja Muhurat 2025

Bhaye Pragat Kripala Din Dayala Lyrics (भए प्रगट कृपाला दीनदयाला)

भए प्रगट कृपाला दीनदयाला,

कौसल्या हितकारी ।

हरषित महतारी, मुनि मन हारी,

अद्भुत रूप बिचारी ॥

लोचन अभिरामा, तनु घनस्यामा,

निज आयुध भुजचारी ।

भूषन बनमाला, नयन बिसाला,

सोभासिंधु खरारी ॥

कह दुइ कर जोरी, अस्तुति तोरी,

केहि बिधि करूं अनंता ।

माया गुन ग्यानातीत अमाना,

वेद पुरान भनंता ॥

करुना सुख सागर, सब गुन आगर,

जेहि गावहिं श्रुति संता ।

सो मम हित लागी, जन अनुरागी,

भयउ प्रगट श्रीकंता ॥

ब्रह्मांड निकाया, निर्मित माया,

रोम रोम प्रति बेद कहै ।

मम उर सो बासी, यह उपहासी,

सुनत धीर मति थिर न रहै ॥

उपजा जब ग्याना, प्रभु मुसुकाना,

चरित बहुत बिधि कीन्ह चहै ।

कहि कथा सुहाई, मातु बुझाई,

जेहि प्रकार सुत प्रेम लहै ॥

माता पुनि बोली, सो मति डोली,

तजहु तात यह रूपा ।

कीजै सिसुलीला, अति प्रियसीला,

यह सुख परम अनूपा ॥

सुनि बचन सुजाना, रोदन ठाना,

होइ बालक सुरभूपा ।

यह चरित जे गावहिं, हरिपद पावहिं,

ते न परहिं भवकूपा ॥

दोहा:

बिप्र धेनु सुर संत हित,

लीन्ह मनुज अवतार ।

निज इच्छा निर्मित तनु,

माया गुन गो पार ॥

- तुलसीदास रचित, रामचरित मानस, बालकाण्ड-192

Bhaye Pragat Kripala Din Dayala (भए प्रगट कृपाला दीनदयाला - भजन)

Bhaye Pragat Kripala Deendayala,

Kausalya Hitkari ।

Harashit Mahatari, Muni Mana Hari,

Adbhut Roop Bichari ॥

Lochan Abhirama, Tanu Ghanasyama,

Nij Aayudh Bhujchari ।

Bhushan Banmala, Nayan Bisala,

Sobhasindhu Kharari ॥

Kah Dui Kar Jori, Astuti Tori,

Kehi Bidhi Karun Ananta ।

Maya Gun Gyanateet Amana,

Ved Puran Bhananta ॥

Karuna Sukh Sagar, Sab Gun Aagar,

Jehi Gavahin Shruti Santa ।

So Mam Hit Lagi, Jan Anuragi,

Bhayau Pragat Shreekanta ॥

Brahmand Nikaya, Nirmit Maya,

Rom Rom Prati Bed Kahay ।

Mam Ur so Basi, Yah Upahasi,

Sunat Dhir Mati Thir Na Rahay ॥

Upaja Jab Gyana, Prabhu Musukana,

Charit Bahut Bidhi Keenh Chahay ।

Kahi Katha Suhaee, Maatu Bujhaee,

Jehi Prakaar Sut Prem Lahay ॥

Mata Puni Boli, so Mati Doli,

Tajahu Taat Yah Roopa ।

Keejay Sisulila, Ati Priyasila,

Yah Sukh Param Anupa ॥

Suni Bachan Sujaana, Rodan Thaana,

Hoi Balak Surabhoopa ।

Yah Charit Je Gavahin, Haripad Pavahin,

Te Na Parahin Bhavakoopa ॥

Bhaye Pragat Kripala, Deendayala,

Kausalya Hitakari ।

Harashit Mahatari, Muni Mana Hari,

Adbhut Roop Bichari ॥

देश और दुनिया की ताजा ख़बरें (Hindi News) पढ़ें हिंदी में और देखें छोटी बड़ी सभी न्यूज़ Times Now Navbharat Live TV पर। अध्यात्म (Spirituality News) अपडेट और चुनाव (Elections) की ताजा समाचार के लिए जुड़े रहे Times Now Navbharat से।

लवीना शर्मा author

धरती का स्वर्ग कहे जाने वाले जम्मू-कश्मीर की रहने वाली हूं। पत्रकारिता में पोस्ट ग्रेजुएट हूं। 10 साल से मीडिया में काम कर रही हूं। पत्रकारिता में करि...और देखें

End of Article

© 2025 Bennett, Coleman & Company Limited